Linkuri accesibilitate

Șeful clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar București a murit de Covid-19


Medicul Ovidiu Alexandru Băjenaru

Medicul neurolog Ovidiu Alexandru Băjenaru, șeful clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), internat de două săptămâni la spitalul „Victor Babeș” din Capitală, cu Covid-19, a murit joi.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a spitalului condus de medicul Cătălin Cîrstoiu.

„Tuturor celor cunoscuți, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB și, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul și profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru.
Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat și dl profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmașii lui profesionali”.

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru a absolvit Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București. Din 2000 până în 2004 a fost prodecan al acelaiași facultăți.

Între 2008 și 2011 a fost șef al Catedrei de Neurologie iar din 2011 director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF „Carol Davila”, post în care a fost reales în 2015 și pe care l-a ocupat până în prezent.

Din 2016, Ovidiu Băjenaru, doctor în științe medicale, era membru corespondent al Academiei Române.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG