Linkuri accesibilitate

Pașii Vioricăi Dăncilă pentru impunerea interimarilor în Guvern. Sâmbătă îl sună pe Iohannis, luni sesizează CCR


Viorica Dăncilă, atentă la discursul pe care l-a citit la trei ore și jumătate distanță de la declarațiile dure ale lui Klaus Iohannis la adresa guvernării
Viorica Dăncilă, atentă la discursul pe care l-a citit la trei ore și jumătate distanță de la declarațiile dure ale lui Klaus Iohannis la adresa guvernării

Șefa Guvernului mizează pe sesizarea Curții Constituționale în privința unui conflict președinte-guvern, pentru a-l determina pe Klaus Iohannis să accepte miniștrii interimari ai PSD propuși pentru completarea Guvernului, ca urmare a scindării coaliției cu ALDE.

Anunțul îi aparține primului ministru, care, la trei ore și jumătate distanță, a replicat la atacurile dure din partea șefului statului, care spunea, printre altele, că „românii vor o altă guvernare și o vor avea”, după alegeri.

După ce Iohannis a spus de la Palatul Cotroceni că „statul trebuie resetat” la trei ani de guvernare PSD, care a politizat instituțiile, Viorica Dăncilă i-a răspuns - „Nu statul trebuie resetat, ci președintele”.

Dăncilă, care este candidata PSD la alegerile prezidențiale, a avut un discurs electoral, în care la final a vorbit despre soluția la care apelează Guvernul PSD pentru numirea miniștrilor interimari de la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul, portofoliile rămase vacante după retragerea ALDE.

„Suntem într-o situație fără precedent, de confuzie, generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui. (...) prin întârzierea numirii miniștrilor interimari, Klaus Iohannis încalcă deciziile CCR .Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul”, a spus Dăncilă.

Premierul a răspuns și criticilor șefului statului în privința măsurilor insuficiente luate în cazul Caracal, susținând că este „rușinos și indecent” ca președintele să vină după atâta timp să vorbească despre tragedia de la Caracal, când el nu a făcut nimic. „Ioahnnis a întârziat nepermis o ședință CSAT și a ezitat să îl demită pe șeful STS. După care a a venit și nu a spus nimic. Așa cum a venit și astăzi și nu a spus nimic”, a mai spus premierul.

„În ceea ce privește interimatul celor trei ministere, voi avea o discuție telefonică cu președintele, dacă nu vom avea o nominalizare pentru interimate, vom merge la CCR”, a declarat Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG