Linkuri accesibilitate

Paște 2021 | Premierul vrea să se poată circula până la 5 dimineața


În 2020, mersul la Biserică nu a fost permis de Paște.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că va propune Comitetului Naţional pentru Situații De Urgență (CNSU) ca pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00 dimineața.

De asemenea, premierul vrea ca vineri 30 aprilie, înainte de Paștele ortodox, magazinele să rămână deschise până la ora 20:00.

Într-o postare pe Fecabook, Florin Cîțu spune și că va cere CNSU ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70%.

În contextul protestelor față de restricțiile impuse de pandemiei, premierul Florin Cîțu a declarat recent că își dorește ca Paștele să fie sărbătorit într-un mod apropiat celui cu care era populația obișnuită înainte de pandemie.

Secretarul de stat Raed Arafat anunțase înaintea Paștelui catolic că măsurile pentru cel ortodox urmau să fie stabilite. De Paștele catolic a fost permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei până la ora 02:00.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG