Linkuri accesibilitate

Pacienții cu coronavirus pot fi tratați și fără asigurare medicală


Romania- generic Covid 19
Romania- generic Covid 19

Guvernul a adoptat, în ședința de luni, mai multe măsuri prin care folosirea obligatorie a cardului de sănătate este suspendată, iar pacienții care sunt diagnosticați cu noul coronavirus vor putea fi tratați chiar dacă nu sunt asigurați medicali.

„În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate. Practic serviciile medicale, îngrijirile la domicliu, materialele sanitare, medicamentele şi dispozitivele medicale pot fi acordate şi validate fără semnarea cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. (...) O altă prevedere importantă priveşte tratarea pacienţilor cu servicii medicale, materiale sanitare şi medicamente necesare pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19. Toate persoanele de pe teritoriul României beneficiază de aceste servicii, indiferent de calitatea de asigurat sau nu a acesteia”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

O altă măsură a Executivului prevede că pacienţii simptomatici vor putea fi consultaţi la distanţă.

Totodată, în şedinţa de guvern de luni seara a fost prelungit cu 90 de zile termenul de valabilitate pentru biletelor de trimitere.

Guvernul a crescut şi numărul posturilor pentru direcţiile de sănătate publică judeţene din această perioadă, respectiv cu 1.000 de posturi. Şi numărul posturilor pentru serviciile de ambulanţă a crescut tot cu 1.000.

XS
SM
MD
LG