Linkuri accesibilitate

Papa Francisc a fost spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii


Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, suferă de o infecţie respiratorie şi va rămâne spitalizat câteva zile.
Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, suferă de o infecţie respiratorie şi va rămâne spitalizat câteva zile.

Papa Francisc, în vârsta de 86 de ani, a fost spitalizat miercuri pentru "câteva zile" la Roma pentru a fi tratat de o infecţie respiratorie, o nouă alertă pentru şeful Bisericii Catolice care suferă de probleme de sănătate recurente, relatează AFP.

În timp ce Sfântul Scaun a anunţat la prânz spitalizarea Papei Francisc la prânz, invocând „examinări programate", purtătorul de cuvânt al Vaticanului Matteo Bruni a declarat în cursul serii că Suveranul Pontif suferă de „o infecţie respiratorie".

„În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale", a precizat Matteo Bruni.

Aceste examinări „au indicat o infecţie respiratorie" fără legătură cu COVID-19, iar Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru „câteva zile", a subliniat el.

Papa a participat miercuri dimineaţa la Audienţa Generală săptămânală, în Piaţa Sf. Petru, ca în fiecare miercuri, unde a zâmbit şi a salutat credincioşii de la bordul ”papamobilului”.

Papa Francisc a marcat la jumătatea lui martie zece ani de pontificat. El se deplasează în scaun cu rotile din mai 2022, din cauza unor dureri cronice la genunchi. A fost spitalizat timp de zece zile la Spitalul Gemelli în iulie 2021, când a fost supus unei operaţii grele la colon.

XS
SM
MD
LG