Linkuri accesibilitate

Unul dintre suspecții în cazul crimei din Piața Constituției ar fi fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu


Unul dintre cei suspectați că ar fi ucis duminică un tânăr în Piața Constituției a fost condamnat pentru o altă crimă și eliberat în baza recursului compensatoriu, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, anchetatorii au în acest moment doi suspecți, unul dintre ei având o condamnare pentru omor și fiind eliberat în baza recursului compensatoriu. Aceleași surse spun că suspectul ar fi comis o altă crimă în urmă cu 11 ani, fiind implicat și atunci într-o bătaie pe stradă, în zona Petricani. El a fost condamnat pentru omor și a beneficiat de recursul compensatoriu, fiind eliberat mai devreme din penitenciar.

"În dimineaţa zilei de 04 octombrie 2019, în baza autorizaţiilor emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bucureşti, au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza Municipiului Bucureşti. După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, remis Mediafax.

Surse din Poliţie au declarat pentru agenție că perchezițiile au loc în zona Petricani - Lacul Tei și vizează capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în bătaia care a avut loc la sfârștiul săptămânii trecute în Piaţa Constituţiei.

Mai mulți suspecți au fost duși la audieri.

Piața Constituției este supravegheată de echipe mixte formate din polițiști de siguranță publică, jandarmi, polițiști rutieri și agenți de la Serviciul Operațiuni Speciale, în anumite intervale orare.

Măsurile vin în urma unei încăierari de duminică noaptea, din Piața Constituției, când mai multe persoane s-au bătut cu bâte și săbii.

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit în urma conflictului, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG