Linkuri accesibilitate

Parchetul General: 300 de clasări și patru trimiteri în judecată în prima jumătate a anului


Parchetul General a finalizat patru dosare cu trimiterea la instanță și a clasat pentru 300 de cauze în prima jumătate a acestui an.

Până pe data de 10 iulie, Secția de urmărire penală și criminalistică a clasat 85 de dosare și a finalizat trei cu rechizitoriu, Secția Parchetelor Militare a clasat 10 dosare iar Secția de investigare a infracțiunilor în judtiție a clasat 212 dosare și a trimis la instanță unul singur, arată un răspuns remis Hotnews de Parchetul General.

Până la aceeași dată Secția de urmărire penală și criminalistică avea în lucru 17 dosare privind zădărnicirea combaterii bolilor și un dosar având ca obiect achizițiile publice, ultimul, prin declinare de la DNA.

Între timp, a fost clasat și dosarul care-l privește pe fostul ofițer MAI care a infectat 40 de cadre medicale, din cauza căruia a fost închis spitalul Gerota pentru că a ascuns că a călătorit într-o zonă de risc, pe motiv că nu „nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice” că el a fost sursa infectării din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”.

XS
SM
MD
LG