Linkuri accesibilitate

Dosar penal pe numele senatorului Vergil Chițac pentru că a participat la întruniri după infectare


Senatorul PNL Vergil Chițac

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în cauza care-l privește pe senatorul PNL Vergil Chițac, care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

  • În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19”, transmite Parchetul General.

Fiica senatorul liberal Vergil Chițac, depistat săptămâna trecută cu coronavirus, a anunțat luni că tatăl ei a fost mutat de duminică la secția de terapie intensivă după ce starea sa de sănătate a suferit o înrăutățire în urma infectării cu coronavirus.

Senatorul liberal a fost depistat pozitiv, vineri, cu coronavirus, după ce a participat la o reuniune pe linie parlamentară a NATO, el fiind președintele delegației Adunării Parlamentare NATO (APNATO), la care au mai participat și alți membri ai legislativului.

Liberalul a fost dur criticat după ce a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța fără izoletă și fără să poarte echipament de protecție. Șeful ISU Constanța a precizat că transportul a fost realizat conform procedurii Departamentului pentru Situații de Urgență, care îi permite acest lucru, scrie Mediafax.

Senatorul Vergil Chițac a fost prezent pe 9 martie în Parlamentul României, iar trei colegi liberali care au intrat în contact cu acesta au fost depistați, de asemenea, pozitiv.

Soția și fiul senatorului sunt și ei internați, infectați cu noul virus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG