Linkuri accesibilitate

Parchetul General spune că nu are la dosar filmarea de la Colectiv apărută joi, dar că a cerut-o de la ISU


​După publicarea către ziarul Libertatea a filmării sub făcute de un subofițer ISU din primele momente ale intervenției la incendiul de la Colectiv, Parchetul General sune că nu a avut la dosar acest film si nici nu știut de existența lui.

Filmarea de 20 de minute cu imagini de la intervenția pompierilor la Colectiv nu a fost văzută până acum decât de câțiva oameni de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Procurorii spun că au cerut ISU aceste înregistrări, pentru a fi incluse în dosarul care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

"Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr de șase persoane fizice și două persoane juridice”, a transmis joi Parchetul într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, înregistrarea video a fost solicitată, joi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, "urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul Colectiv”.

Filmarea realizată de subofițerul ISU surprinde primele minute ale intervenției pompierilor și arată dezorganizare și improvizație. Ziariștii de la Libertatea afirmă că filmul nu a fost predat nici Corpului de Control al fostului premier Dacian Cioloș, care a făcut un raport despre tragedia de la Colectiv, și nici procurorilor. Acest lucru a fost confirmat în conferința de presă ținută de conducerea ISU, care a invocat faptul că nu au fost cerute ”punctual”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG