Linkuri accesibilitate

Parchetul Militar a preluat dosarul penal privind accidentul ministrului Bode


Lucian Bode
Lucian Bode

Parchetul Judecătoriei Pitești a declinat către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti dosarul penal deschis după accidentul auto în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În dosar se fac cercetări privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, a arătat, pentru Hotnews, că în dosar se vor face cercetări și privind faptul că Serviciul de Protecție și Pază (SPP) nu a raportat acest accident deși era obligat.

„Orice instituție militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineață am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la aceasta. În aceste condiții, Parchetul Militar va face verificări și în privința neraportării acestui accident de către SPP", a declarat Bogdan Pîrlog.

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor aparține SPP și era condusă de un ofițer SPP, dar procurorul Pîrlog arată că serviciul nu a furnizat numele șoferului deși a solicitat această informație.

Accidentul a avut loc în localitatea Drăganu din județul Argeș. Conform primelor cercetări, autoturismul în care se afla ministrul a intrat pe contrasens și a lovit un alt vehicul care circula regulamentar. Două persoane aflate în mașina care circulau regulamentar au primit îngrijiri la fața locului fără a fi nevoie de transportarea lor la spital. Ministrul a scăpat nevătămat.

Autoturismul a fost filmat pe drumul dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea de un motociclist care avea cameră de luat vederi la casca de protecție și care a fost depășit de autoturismul în care se afla ministrul. Pe imagini se observă că circula un timp îndelungat pe contrasens deși depășirile erau interzise.

XS
SM
MD
LG