Linkuri accesibilitate

Paris și New York, ultimele orașe care reintroduc măsuri anti-COVID


O serie de țări din Europa încep să ia noi măsuri în contextul în care infecțiile cu coronavirus se înmulțesc, în timp ce părți din New York se apropie de o nouă carantină.

Parisul va intra sub stare de alertă maximă, cu toate barurile și cafenele închise după ce autoritățile vor anunța luni noile măsuri.

Restaurantele vor putea rămâne deschise cu noi protocoale de protejare a sănătății și cu orar limitat și obligația de a strânge datele de contact a tuturor clienților.

Evoluția din Paris este importantă deoarece alte orașe precum Lille, Lyon, Grenoble sau Toulouse se aproape de pragul pentru starea de alertă maximă.

Tot de luni intră în vigoare și starea urgență din Cehia declarată după o creștere a numărului de cazuri de coronavirus care a obligat la impunerea de noi măsuri.

În New York, odată epicentrul pandemiei de coronavirus din Statele Unite, primarul a anunțat că nouă părți ale orașului vor intra cel mai probabil din nou în carantină, dacă se privește aprobarea la nivel de stat.

Carantina va duce la închiderea activităților neesențiale precum și a școlilor și va afectat circa 500.000 de persoane din Brooklyn sau Queens, unde are loc o creștere importantă a cazurilor după o perioadă de liniște pe timpul verii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG