Linkuri accesibilitate

Parlamentul a adoptat creditul fiscal pentru educație timpurie


Companiile care plătesc servicii de educație timpurie pentru copiii angajaților vor putea beneficia de credit fiscal, iar companiile care investesc în învățământul dual univesitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate, ca urmare a unei legi adoptate de Parlament care vizează creșterea capacității și calității serviciilor de educație timpurie din România

Potrivit legii acest credit fiscal se oferă atunci când plătesc serviciile de educație timpurie pentru copiii angajatilor, într-un cuantum de maximum 1500 lei/lună, care se scade fie din impozitul pe profit datorat statului, fie din impozitul pe salarii reținut de contribuabili pentru angajați, fie din TVA datorată sau din accizele datorate.

Prin noua lege, companiile care investesc în învățământul dual univesitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate cu organizarea și desfășurarea acestui tip de educație. Mai mult, pentru a le stimula să se apropie de mediul academic, sumele investite și mijloacele fixe deținute și utilizate pentru organizarea și desfășurarea învățământului preofesional și tehnic, învățământului dual preunivesitar și univesitar sunt amortizabile.

În plus, bursele, premiile și alte drepturi sub formă de cazare, masă transport, echipamente de protecție primite de elevi și studenți pe parcursul învățământului dual preunivesitar/univesitar, profesional și tehnic nu se impozitează.

Potrivit Centrului Step by Step, „educația timpurie este extrem de importantă în formarea adultului, contribuind definitoriu la evoluția în viață. Copiii care frecventează servicii de educație timpurie de calitate devin adulți mai sănătoși, mai responsabili civilmente, care se adaptează mai ușor la școala și au un parcurs școlar mai lung, își găsesc mai ușor de lucru și potențialul lor infractional este mai scăzut".

Pachetul legislativ adoptat de Parlament a venit ca urmare a eforturilor de promovare a educației timpurii făcute de mai multe organizații neguvernamentale din România cu proiecte în domeniul educației.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG