Linkuri accesibilitate

Parlamentul va dezbate o lege pentru suspendarea plății împrumuturilor bancare


Proiectul de lege a fost inițiat de Marcel Ciolacu

Parlamentul va pune în dezbatere o lege care prevede suspendarea, până la finalul lui 2020, a obligației de plată a ratelor scadente și a dobânzilor aferente împrumuturilor atât bancare, cât și financiar bancare care au fost contractate până la 19 martie, inclusiv, de către persoanele fizice și entitățile juridice.

Dacă legea intră în vigoare, durata contractuală a împrumuturilor va fi prelungită cu durata pentru care a operat suspendarea.

Proiectul de lege lasă posibilitatea creditorilor de a opta pentru achitarea ratelor în continuare în conformitate cu scadența creditului.

Proiectul de lege a fost inițiat de președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, liderul deputaților social-democrați Alfred Simonis și președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean.

În expunerea de motive, liderii PSD arată că, în contextul pandemiei de coronavirus și a decretului de instaurare a stării de urgență, este necesară susținerea mediului de afaceri prin implementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru susținerea sectoarelor economice puternic afectate de reducerea activităților ca urmare a implementărilor măsurilor de precauție.

PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației.

„Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG