Linkuri accesibilitate

Parlamentul britanic a acceptat intrarea Angliei în carantină pentru 30 de zile


Anglia intră de joi în carantină generală pentru 30 de zile. Parlamentul britanic a adoptat cu o largă majoritate decizia premierului Boris Johnson de a impune pentru a doua oară în acest an o carantină ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infectare cu coroanavirus.

Măsura a fost votată de 516 parlamentari, în timp ce doar 38 s-au opus, arată Voice of America.

Astfel, vor fi restricționate toate activitățile considere neesențiale. Se vor închide pub-urile, restaurantele, frizeriile, sălile de sport sau piscinele.

Şcolile, colegiile şi universităţile vor rămâne deschise şi este încurajat lucrul în regim de telemuncă.

Englezii îşi vor putea părăsi locuinţele cu un motiv întemeiat, printre care consultaţii medicale, deplasarea către locul de muncă sau cumpărarea de alimente. De asemenea, activităţile fizice sunt permise în spaţii deschise, ca şi întâlnirile cu familia sau prietenii cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Aprobarea nu a fost pusă sub semnul întrebării pentru că Partidul Laburist a anunțat că susține măsura, dar l-a criticat pe premier pentru că a acționat prea târziu.

Unii dintre conservatori au votat însă împotriva măsurii pe motiv că este una mult prea dură.

Scopul măsurii este de a preveni scăparea de sub control a pandemiei care ar risca să ducă la colapsul sistemului sanitar. Inițial, guvernul britanic a insistat pe implementarea de decizii la nivel regional și pe un sistem de alertă în trei etape.

Marea Britanie se confruntă cu peste 20.000 de infectări zilnice și are cel mai mare număr de decese de Covid-19 din toată Europa, 47.250 de la debutul pandemiei.

Experții britanici au avertizat că numărul deceselor ar putea trece de 80.000 în lipsa unor măsuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG