Linkuri accesibilitate

Parlamentul European solicită sancțiuni severe împotriva Rusiei după reținerea lui Alexei Navalnîi


Reținerea lui Alexei Navalnîi în Rusia
Reținerea lui Alexei Navalnîi în Rusia

Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care solicită UE sancțiuni mai dure împotriva Rusiei după arestarea lui Alexei Navalnîi. Au fost 581 de voturi pentru, 50 împotrivă și 44 de abțineri, potrivit unui comunicat al instituției.

Prin această Rezoluție se dorește sancționarea persoanelor fizice și juridice care au fost implicate în decizia de reținere a lui Alexei Navalnîi. Potrivit Rezoluției votate, sancțiunile ar trebui să vizeze și oligarhii ruși apropiați de președintele Putin și regimul său.

Rezoluția solicită eliberarea imediată și necondiționată a lui Alexei Navalnîi și a tuturor celorlalte persoane reținute în legătură cu întoarcerea sa în Rusia, fie că sunt jurnaliști, membri ai echipei sale sau cetățeni care își manifestă sprijinul pentru el.

Alte măsuri sancționatorii ar trebui luate în cadrul regimului global de sancțiuni al Uniunii Europene în materie de drepturi ale omului.

Alexei Navalnîi a fost reținut în aeroport, în urmă cu patru zile, la puțin timp după ce a trecut de punctul de control al pașapoartelor. Polițiștii nu au precizat motivul reținerii. Opozantul președintelui Putin a revenit în Rusia deși știa că riscă să ajungă la închisoare.

Europarlamentarii au cerut Uniunii Europene să oprească imediat și finalizarea conductei Nord Stream 2.

XS
SM
MD
LG