Linkuri accesibilitate

Partidul AUR, protest în fața Ministerului Sănătății VIDEO


Partidul AUR a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății
Partidul AUR a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, un protest în fața Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş". AUR a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Raed Arafat.

UPDATE. Protestul de la Ministerul Sănătății s-a încheiat.

UPDATE. După ce au mers în marș spre De la spital, protestatarii s-au întors la Ministerul Sănătății. Deși anunțat pentru o oră, protestul a continuat până în jurul orei 21.00.

Câteva zeci de protestatari s-au strâns prima dată în fața ministerului, unde au scandat lozinci precum „Demisia!", „Jos Guvernul!", „Ruşine să vă fie!" sau "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!". Cei doi lideri ai partidului, George Simion și Claudiu Târziu, parlamentari AUR, au condus protestul.

Principala revendicare a protestatarilor este demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

În jurul orei 19, protestatarii AUR au plecat în marș spre Spitalul Matei Bals, iar pe parcurs numărul lor a ajuns la aproximativ 200 de persoane, după cum a notat Digi24. De la spital, protestatarii s-au întors la Ministerul Sănătății.

Jandarmeria: Protestatarii nu respectă regulile sanitare

Jandarmeria Capitalei a transmis sâmbătă un comunicat în legătură cu organizarea acestui protest în care atrage atenţia că, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă evenimentului, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, sa respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă.

„Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie. Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane", precizează Jandarmeria Capitalei.

XS
SM
MD
LG