Linkuri accesibilitate

Pașaportul Covid, văzut din Parlamentul României


Pașaportul Covid, văzut din Parlamentul României
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00

Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere referitoare la crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul Uniunii Europene, a precizat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

"În ceea ce privește întrebarea cum ar putea arăta pașaportul digital: vom depune o propunere legislativă în martie", a spus ea într-o conferință video cu parlamentarii conservatori germani.

Despre lansarea unui astfel de pașaport s-a discutat și la o videoconferință a liderilor statelor UE care a avut loc săptămâna trecută.

Grecia și Austria au fost statele care au insistat pentru lansarea unui astfel de document, despre care au spus că va ajuta turismul din cele două țări să supraviețuiască.

În timpul summitului, președintele Klaus Iohannis „s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue".

Cum văd însă parlamentarii români o astfel de inițiativă?

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG