Linkuri accesibilitate

Patronatul din restaurante și hoteluri anunță protest față de restricțiile impuse de Guvern


Terasele se închid înainte de miezul nopții în aprope jumătate dintre județele țării, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului

Membrii organizației patronale HORA din industria ospitalității anunță că își vor suspenda activitatea miercuri, timp de o oră, în semn de protest față de măsurile adoptate de Guvern.

Protestul va fi paşnic, prin suspendarea activităţii și va avea loc de la ora 17.00 la ora 18.00, la vor participa toţi cei care lucrează în această industrie, cât şi partenerii.

Încă din perioada stării de urgență, patronatul din rețeua de restaurante și hoteluri a negociat cu Guvernul ridicarea restricțiilor. Pe rând, deschiderea teraselor, a plajelor, precum și deschiderea în interior a barurilor și restaurantelor au fost solicitări ale reprezentanților HORA.

Guvernul a admis unele dintre cereri, însă nu a permis folosirea restaurantelor și a pub-urilor, a cluburilor în interior. De asemenea, în starea de alertă, Guvernul a impus închiderea - în acest momentîn aproape jumătate din țară - a teraselor la ora 23.00, în plin sezon al vacanțelor.

„Întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic şi conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulţumirea faţă de măsurile adoptate”, transmit reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA.

„Urmare a crizei datorate pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicatul organizației.

Înainte de criza COVID-19, industria HORECA număra 40.000 de societăţi comerciale, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro şi circa 400.000 de angajaţi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG