Linkuri accesibilitate

Patronii din Ditrău s-au răzgândit: Cei doi brutari din Sri Lanka vor face în continuare pâine


Kallo Katalin, administratorul brutăriei din Ditrău, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cei doi bărbați din Sri Lanka vor face în continuare pâine și nu vor fi schimbați din linia de producție. „Sunt deja prietenii noștri”, spune ea, citată de agenția Mediafax.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kallo Katalin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a venit cu o „ofertă”, pentru locuitori, de teamă că va degenera conflictul și bărbații din Sri Lanka vor avea de suferit, însă, după ce a văzut că oamenii nu acceptă, s-a luat decizia ca brutarii să rămână pe post.

„Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulțumiți de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînțelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajați, deja nu mai sunt angajați, sunt prietenii noștri, rămân la noi, le-am spus că țara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniștea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane și spuneau că le fac rău celor, am oferit să îi punem în altă etapă a producției. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă și vor continua să lucreze ca brutari ca și până acum”, a declarat Kallo Katalin.

Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le e teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

„Lor le e frică. Avem angajați care au fost amenințați pentru că lucrează cu ei. Avem încă 90 de persoane care lucrează în Ditrău”, a mai spus Kallo.

După ce și proprietarii locuințelor din Lăzarea și Ditrău au fost amenințai pentru că îi țin pe cei doi bărbați în casă, pentru cei doi bărbați a fost închiriat un spațiu de cazare în orașul Gheorgheni, a mai spus Kallo Katalin.

Polițiștii din Harghita au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru incitare la ură și discriminare, în cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajați în comuna Ditrău.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus, duminică, conform Mediafax, în cadrul Consiliului Național al PNL, că europarlamentarii vor trebui să dea explicații, începând de luni, legate de cazul Ditrău, urmând și Guvernul. El a zis că acest caz va pune România într-o poziţie „extrem de complicată la nivel european”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG