Linkuri accesibilitate

Șase cazuri noi de coronavirus confirmate în Constanța și Mehedinți. Numărul total ajunge la 70


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

UPDATE: Alte două noi cazuri au fost confirmate în Mehedinți. Este vorba de o bărbat de 26 de ani revenit din Italia și o femeie de 52 de ani care a intrat în contact cu bărbatul.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți.

UPDATE: Autoritățile au arătat că cei patru pacienți sunt în autoizolare acasă și vor fi transportați la secția de boli infecțioase din Spitalul Județean.

Este vorba de: un bărbat de 57 ani, un bărbat de 51 ani - asistent personal, un bărbat de 34 ani - fiul bărbatului de 57 de ani, și o femeie, 56 ani - soție a bărbatului de 57 de ani.

,,Dintre cei 68 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală"
, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au confirmat patru cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la Constanța. Este vorba de 3 bărbați și o femeie, toate persoanele fiind în contact cu o persoană depistată pozitiv zilele trecute.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate în România a urcat la 68.

La Constanța a fost confirmat miercuri pacientul 39, un bărbat de 52 de ani. El a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în această dimineață în București, la INBI Matei Balș.

Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv, patru dintre ele având legătură cu polițistul pensionar, de 60 de ani, care a ascuns că a fost în Israel și a stat internat mai multe zile în Spitalul MAI, Dimitrie Gerota.

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 - Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, polițistul pensionar.

Caz 62 - Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 - Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 - Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG