Linkuri accesibilitate

Două persoane înjunghiate lângă fostul sediu al Charlie Hebdo


Franța - Un rănit este preluat după ce a fost înjunghiat lângă fostul sediul al revistei Charlie Hebdo din Paris

UPDATE. Sunt doar două persoane, și nu patru, cum s-a crezut inițial, înjunghiate la Paris, iar autoritățile antitero au preluat investigația atacului asupra unei echipe care filma un film documentar în apropierea fostului sediu al Charlie Hebdo.

Patru persoane au fost înjunghiate vineri lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo din Paris, a anunțat prim-ministrul Franței Jean Castex.

O sursă din poliție citată de Reuters a afirmat că două din victime au răni care le pun viața în pericol.

Conform sursei citate, doi suspecți au fost dați în căutare și un cordon de securitate a fost instalat de forțele de ordine ca urmare a unui pachet suspect.

UPDATE 2 : A fost prins și al doilea suspect, potrivit presei franceze.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a întors în Place Beauvau (sediul ministerului), unde a fost deschisă o unitate de criză. Primul ministru urmează să i se alăture. Școlile din zonă au fost închise ca măsură de prevenție. Pachetul suspect a fost verificat și nu conținea explozibili.

UPDATE: Unul dintre suspecți a fost prins de poliție. El avea urme de sânge pe haine în momentul arestării.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.

Una din armele folosite a fost găsit la fața locului, potrivit surselor din poliție. Ea a fost descrisă de martori fie ca o macetă, fie ca un satâr.

Poliția a cerut parizienilor să evite zona incidentului în timp ce face verificări în zona nord-estică a capitalei Franței.

Atacul vine la trei săptămâni după începerea procesului a 14 persoane cu legături cu militanții islamiști care au atacat redacția Charlie Hebdo în ianuarie 2015 și au ucis 12 persoane. Motivul atacului terorist a fost legat de caricaturile cu profetul Mahomed publicate de revistă.

XS
SM
MD
LG