Linkuri accesibilitate

Patru state americane au început votul anticipat pentru prezidențiale


Secție de vot din statul Minnesota, 18 septembrie 2020

În patru state americane - Minnesota, Virginia, Dakota de Sud și Wyoming - a început votul anticipat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Conform Reuters, într-un centru din Minneapolis, statul Minnesota, 44 de persoane votaseră în primele 30 de minute de la deschiderea secției de vot.

Alegătorii din Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming au început, de asemenea, să voteze în persoană, vineri. În Virginia, autorităţile electorale din comitatele Fairfax şi Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masivă, cu cozi formate la uşă.

Pandemia de coronavirus a afectat puternic procesul electoral din SUA. Turneele de campanie ale ambilor candidaţi s-au redus.

De asemenea, este de așteptat ca situația să ducă și la o creştere a votului anticipat şi prin poştă, deoarece americanii încearcă să-şi reducă expunerea la aglomeraţie.

Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei mişcări naţionale pentru egalitatea rasială, în urma morţii lui George Floyd, sufocat cu genunchiul de un poliţist caucazian în timp ce se afla în custodia acestuia.

Sondajele de opinie recente arată că Biden are un avantaj confortabil în Minnesota.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG