Linkuri accesibilitate

Paul Stănescu spune că Iohannis ar fi răzgândit-o pe Dăncilă: Bătusem palma să nu candideze. Președintele neagă


Premierul nu a fost invitată de președinte la summitul UE de la Sibiu

Liderul PSD Olt a susținut, într-o conferință de presă că, după o întrevedere cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă ar fi revenit asupra ”înțelegerii” de a nu candida la alegerile prezidențiale și a nu organiza un congres al partidului anul acesta. Răspunzând unei întrebări a ziariștilor, președintele a bagatelizat informația: este o ”abordare ciudată, PSD este cel care a convins-o să candideze, întrebați-i de ce au făcut-o, cu rezultatul cunoscut”.

Stănescu spune că a avut o discuție între patru ochi cu Dăncilă, după europarlamentare, și ar fi convins-o să nu candideze la alegeri, ba chiar ar fi ”bătut palma”, dar lucrurile s-au schimbat după o vizită la palatul Cotroceni. După aceasta, relațiile dintre Stănescu și Dăncilă s-au răcit, iar fostul premier ar fi încercat să îl ”elimine” din partid.

Paul Stănescu, actual secretar general al PSD, numit după demisia Vioricăi Dăncilă, a făcut aceste declarații joi, într-o conferință de presă la Slatina.

"Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tête-à-tête, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord", a susținut Stănescu.

Înţelegerea nu a durat însă mult, doar şapte-opt zile, adică până la consultarea de la Cotroceni cu președintele Iohannis privind votul în diaspora. PSD a mers la discuțiile cu președintele Iohannis în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici.

"După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a susținut Stănescu.

Consultările la care se referă Paul Stănescu au avut loc în luna iunie, iar în 23 iulie Viorica Dăncilă a fost desemnată de Comitetul Executiv al PSD drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale. La finalul lunii august a avut loc Congresul PSD, care a oficializat statutul Vioricăi Dăncilă de candidat.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG