Linkuri accesibilitate

Pe cine mai anunță premierul Orban că trebuie ”să-și facă bagajele”: conducerea ANAF și Adriana Cotel


Premierul Ludovic Orban anunță măsuri dure împotriva ”clientelei politice” a PSD
Premierul Ludovic Orban anunță măsuri dure împotriva ”clientelei politice” a PSD

Ludovic Orban a declarat joi dimineață că va fi schimbată ”cu siguranță” conducerea ANAF, iar toți cei din administrația centrală angajați pe criterii politice trebuie ”să își facă bagajele”. La fel trebuie să procedeze și Adriana Cotel, recent instalată manager la Institutul Fundeni.

Prezent la preluarea mandatului de către noul ministru al Sănătății, Ludovic Orban a precizat, ca răspuns la întrebările ziariștilor, că va schimbată din funcția de manager al Institutului Clinic Fundeni Adriana Cotel, dar și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În prezent, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este Vasile Ciurchea.

În ce o privește pe Adriana Cotel, fostă preşedintă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost numită manager interimar la Institutul Fundeni în ultima zi a mandatului, de către fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Cotel o înlocuit-o în funcţie pe Alina Tănase, care fusese numită manager interimar la Fundeni la mijlocul lunii august.

Adriana Cotel, în vârstă de 35 de ani, este considerată a fi o protejată a lui Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă.

Liderul PNL a mai anunțat și organizarea a două audituri, unul intern și unul extern, pentru funcționarea și reorganizarea Executivului:

„Prima parte a auditului va fi organizat intern și va sta la baza hotărârilor noi ale Guvernului. De asemenea, vom declanșa și un audit extern pentru a identifica cele mai bune forme de organizare, pentru că vreau o reducere a numărului de autorități din subordinea Guvernului”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a subliniat că viitoarele concursuri vor fi organizate transparent, iar la probele orale vor fi montate „camere de luat vederi ca la Bacalaureat”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG