Linkuri accesibilitate

Cum justifică Pentagonul spitalizarea secretă a șefului său


Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, a suferit o procedură medicală pe 22 decembrie, a plecat acasă o zi mai târziu și a fost internat la terapie intensivă în ziua de Anul Nou, când a început să aibă dureri severe.
Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, a suferit o procedură medicală pe 22 decembrie, a plecat acasă o zi mai târziu și a fost internat la terapie intensivă în ziua de Anul Nou, când a început să aibă dureri severe.

Pentagonul a publicat duminică noi detalii despre spitalizarea secretă a șefului său, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III.

Austin a suferit o procedură medicală pe 22 decembrie, a plecat acasă o zi mai târziu și a fost internat la terapie intensivă în ziua de Anul Nou, când a început să aibă dureri severe.

Cele mai recente informații au venit în timp ce membrii ambelor partide din Congres și-au exprimat îngrijorarea cu privire la menținerea secretă a spitalizării lui Austin și la faptul că președintele Biden și alți lideri de rang înalt nu au fost informați despre toate acestea timp de câteva zile.

Declarația, emisă de generalul-major al forțelor aeriene Pat Ryder, nu a oferit, totuși, niciun detaliu despre procedura medicală sau despre ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, când Austin a fost internat la terapie intensivă.

Ryan a spus că Austin a fost plasat la secția de terapie intensivă a spitalului Walter Reed Army Medical Center „din cauza nevoilor sale medicale, dar apoi a rămas în acea locație parțial din cauza considerentelor legate de spațiul spitalului și de confidențialitate”.

Refuzul Pentagonului de a spune că Austin a fost spitalizat câteva zile zile, inclusiv președintelui Biden, Consiliului de Securitate Națională și liderilor de vârf din Pentagon, reflectă o lipsă uluitoare de transparență cu privire la boala lui, despre cât de gravă a fost și când ar putea fi externat, scrie Los Angeles Times.

O astfel de secretizare, atunci când SUA jonglează cu nenumărate crize de securitate națională, contravine practicii normale care-i privește pe președinte și pe alți înalți oficiali americani și membri ai cabinetului.

Ryder a spus că Consiliul de Securitate Națională și secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, nu au fost anunțați până joi că Austin a fost internat în spital de la 1 ianuarie.

Ryder a spus că șeful de personal al lui Austin, Kelly Magsamen, era bolnav și „incapabil să facă notificări”. El a spus că i-a informat pe Hicks și pe consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, joi.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG