Linkuri accesibilitate

Percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1. Sunt vizaţi poliţişti care controlează cluburi, terase şi comercianţii din pieţe


Procurorii DNA fac percheziții, marți, într-un dosar în care sunt vizați angajați ai Poliției Locale Sector 1. Aceștia sunt suspectați că au primit mită de la patroni de localuri sau terase, pentru a nu-i sancționa. Potrivit Primăriei Sector 1, sunt vizaţi trei agenţi suspendaţi deja din funcţie.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024 (...) sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 (opt) locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

„Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la terasele situate în Parcul «Regele Mihai I», precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei”, adaugă un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

DNA spune că ancheta a fost deschisă ca urmare a unei autosesizări și vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 - 2024, a unor infracțiuni de corupție și fals de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1.

„Totodată, atragem atenția asupra necesității evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce privește modalitatea de sesizare și de derulare a activității de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial”, avertizează DNA în comunicatul de presă.

Precizarea a venit în contextul în care anunțul inițial privind derularea perchezițiilor a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Ea a anunțat că o plângere depusăd e ea la DNA a declanșat o serie de percheziții săptămâna trecută la primărie.

Potrivit HotNews.ro, care citează surse judiciare, DNA vizează polițiști locali care primeau mită pentru a nu aplica sancțiuni unor comercianți. Conform surselor HotNews, polițiștii locali ar fi cerut mită cu valori între 1.000 și 14.000 de euro.

Perchezițiile de marți, 4 iunie, au fost anunțate inițial de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook

„Sunt percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie, în această dimineaţă, la Compartimentul Control Activităţi Comerciale. Este vorba de poliţiştii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc”, a scris Clotilde Armand.

„Săptămâna trecută, ofiţerii DGA au ridicat 12 poliţişti locali suspectaţi că ar fi luat mită - în urma unei plângeri venită din partea mea”, a mai scris primarul Sectorului 1.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, joi, percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1, Primăria Sectorului 1 menţionând că ancheta respectivă a început în urma unei sesizări a primarului Clotilde Armand.

Au fost vizaţi 12 poliţişti locali care au fost suspendaţi din funcţii.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG