Linkuri accesibilitate

Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Capitalei


Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar penal privind presupuse fapte penale comise la Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei.

Procurorii DNA ridică marți documente de la sediul Primăriei București, fiind vizate mai multe departamente printre care și Direcția Urbanism.

Potrivit informațiilor Europa Liberă faptele reclamate sunt mai vechi, cercetările fiind in rem, adică nu există, deocamdată, suspecți.

Anchetatorii ridică documente din instituție ca urmare a unei plângeri penale. Primarul Nicușor Dan nu se află în instituție.

„La această oră se desfășoară un control al procurorilor DNA la sediul Primăriei Municipiului București care vizează mai multe Direcții din instituție”, transmite PMB.

În urmă cu o lună, fostul arhitect șef al Capitalei, Adrian Bold, a depus o plângere împotriva lui Matei Damian, arhitect șef interimar al primăriei București.

Tot atunci, Bold s-a pensionat, nu înainte de a sesiza că mai multe acte de urbanism și autorizații de construire ar fi fost semnate de altcineva, în numele său.

Nu este prima dată când procurorii anticorupție descind la Primăria Capitalei.

În aprilie 2022, anchetatorii au ridicat documente într-un dosar în care erau vizate fapte comise în urmă cu mai mult de opt ani de funcţionari ai municipalităţii privind un schimb de terenuri.

La momentul respectiv era vorba de un dosar din 2014 în care sunt cercetaţi funcţionari de la Direcţiile de Patrimoniu şi Achiziţii.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG