Linkuri accesibilitate

Adeverința de vaccinare va putea fi obținută de pe internet


Persoanele care s-au vaccinat cu cele două doze de vaccin își vor putea descărca electronic adeverința de vaccinare (Inquam Photos/Octav Ganea)

Persoanele care au primit cele două doze de vaccin își vor putea descărca adeverința de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, a anunțat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru Campania de Vaccinare, în conferința de presă săptămânală.

Orice persoana vaccinată introduce câteva date de siguranță și își poate descărca această adeverință, iar de săptămâna viitoare documentul va putea fi descărcat și de cei care folosesc date din pașaport.

Acestea pot fi descărcate de pe site-ul adulti.renv.ro.

Orice persoană vaccinată cu două doze poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citește termenii de utilizare și îi acceptă, în cazul în care îi acceptă îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul și a doua în care introduce numărul de telefon. Primește un cod pe SMS, pe numărul de telefon, introduce codul respectiv și obține adeverința de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus”, a detaliat marți Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică în aceeași conferință de presă.

Ea a precizat că adeverințele sunt deja disponibile pe site. „Cred că este deja disponibil serviciul acesta, deocamdată este disponibil pe CNP și pe datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi disponibil și pe datele din pașaport”, a mai spus reprezentanta INSP.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG