Linkuri accesibilitate

România recuperează 170.000 de dolari de la o grupare care trafica droguri în SUA


Agenția Antidrog (DEA)

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Justiției-ANABI, a încasat peste 170.000 de dolari, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog (DEA) din Statele Unite ale Americii ca urmare a investigațiilor derulate în cooperare cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și România, anunță Ministerul Justiției.

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcția Operațiuni Speciale, precum și procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au lucrat îndeaproape cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracționale stabilite în România. Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obținute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah", transmit oficialii din Ministerul Justiției.

Membrii grupării au fost arestați în România, fiind extrădați și condamnați în Statele Unite. După obținerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 de dolari, reprezentând produs al infracțiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiției prin ANABI.

Aceste bune practici în combaterea criminalității organizate reprezintă o dovadă în plus a modului în care, printr-o strânsă cooperare dintre SUA și România, se poate contribui la confiscarea averilor ilicite dobândite de către infractori și la siguranța cetățenilor", arată Ministerul Justiției.

Suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată și intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG