Linkuri accesibilitate

Peste 25.000 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore


Cordon sanitar pentru verificarea românilor ce revin în țară prin Vama Nădlac
Cordon sanitar pentru verificarea românilor ce revin în țară prin Vama Nădlac

Poliția de Frontieră a anunțat că un număr de 38.600 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore, dintre care 25.600 au intrat în țară.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, au intrat în ţară 25.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 9.200 de mijloace de transport.

Vama Nădlac II, pe unde intră în țară cetățenii români ca urmare a deciziei autoritățile de la Budapesta de a permite tranzitul românilor, avea, luni dimineață, timpi de așteptare de circa 80 de minute.

De duminică noapte au intrat în vigoare restricţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii străini impuse prin ordonanța militară cu numărul doi.

Fac excepţie de la această măsura şi le este permisă intrarea pe teritoriul României cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

 • sunt membri de familie ai cetăţenilor români;

 • sunt membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România;

 • sunt persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile române potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;

 • sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent;

 • este personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

 • sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare;

 • sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);

 • sunt persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

Reamintim că cetățenii care intră în țară vor fi automat conduși spre punctele de carantină dacă vin din zonele roșii de coronavirus sau vor fi nevoiți să stea în autoizolare la domiciliu dacă vin din zonele galbene.

Conform autorităților, de la crearea culoarului verde de tranzitare a Ungariei, oe cale rutieră, prin punctele de la frontiera cu Ungaria (Cenad, Nadlac, Nadlac II, Bors, Varsand), de la crearea culoarului, 18.03.2020 până în prezent, au intrat în țară aproximativ 46.800 cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut și o centralizare a românilor repatriați pe cale aeriană din diverse state care au luată măsuri restrictive pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus:

 • 14 studenți români care se aflau în Cehia în cadrul unui program de schimb de experiență au revenit la București la data de 13 martie;
 • 17 cetățeni români aflați în Italia în momentul adoptării de către Guvernul italian a măsurii carantinei asupra întregului teritoriu al Italiei și suspendarea zborurilor de către autoritățile române înspre și dinspre Italia au revenit în țară pe 13 și 14 martie;
 • 22 de cetățeni români aflați în Maroc au revenit în țară în perioada 13-16 martie;
 • 16 cetățeni români aflați pe vasul de croazieră Costa Magica și care au revenit în țară în data de 15 martie;
 • în aceeași zi, alți 2 cetățeni români care se aflau în Mongolia au revenit în țară;
 • 50 de cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Costa Fortuna acostat în Singapore au revenit în țară la 11, respectiv 16 martie;
 • 16 cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Grand Princess în SUA au revenit în țară pe 12, respectiv 16 martie.
 • În cursul zilei de 17 martie au revenit în țară 170 de cetățeni români: 59 cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta; 23 din Maroc și 118 din Egipt.
 • La 18 martie, alți 78 de cetățeni români au revenit în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman.
 • Tot la 18 martie, s-au întors în țară 46 cetățeni români din Republica Arabă Egipt și 74 de cetățeni români din Malta. S-au mai repatriat cu sprijinul financiar al MAE 4 cetățeni români din Lituania.
 • La 19 martie s-au întors în țară cetățeni români din: Barcelona, zbor special operat de Blue Air -90 de persoane; Lisabona, zbor special operat de Blue Air -101 de persoane; Maroc, zbor special Renault Avivo -47 persoane; Maroc – alți 42 de cetățeni români; Spania, Teneife, zbor special operat de Blue Air - 114 cetățeni români.
 • La 21 martie au venit de la Torino spre România 2 curse (operator privat) cu lucrători sezonieri sau cetățeni aflați în situații deosebite – 277 persoane

În cursul săptămânii curente, 23-29 martie, sunt în curs de panificare o serie de alte zboruri din diferire orașe italiene spre România.

XS
SM
MD
LG