Linkuri accesibilitate

VIDEO Peste 250 de protestatari reținuți la Moscova. Manifestații antiguvernamentale în mai multe orașe - „Jos cu țarul!”


Forțele de ordine blochează o stradă din Moscova după protestul care solicita participarea candidaților independenți la apropiatele alegeri municipale
Forțele de ordine blochează o stradă din Moscova după protestul care solicita participarea candidaților independenți la apropiatele alegeri municipale

Poliția din Moscova a reținut peste 250 de persoane în timpul protestului opoziției, desfășurat sâmbătă, la care au participat zeci de mii de oameni care au cerut alegeri corecte, potrivit observatorilor independenți.

Circa 60.000 de persoane au manifestat pe 10 august la Moscova pentru a cere autorităților de la Kremlin să permită participarea la alegerile municipale a candidaților independenți. Se pare că protestul antiguvernamental de ieri este cel mai mare din 2011 încoace.

Poliția susține că la protest ar fi participat aproximativ 20.000 de oameni.

Manifestația a fost autorizată, însă demonstrații s-au reunit și în alte locuri decât cele pentru care fusese eliberat avizul, în special în jurul sediului Administrației prezidențiale. Poliția, în costume speciale de intervenție rapidă, a reținut 256 de protestatari, potrivit informațiilor OVD-Info, o organizație neguvernamentală independentă.

Forțele de ordine au alungat oamenii care se aflau în parcurile și străzile din jurul Kremlinului.

Poliția moscovită susține că au fost reținute 136 de persoane „pentru diferite violențe pe parcursul unui miting neautorizat în centrul capitalei ruse”

OVD-Info informează că 79 de oameni au fost reținuți și la Sankt Petersburg, 13, la Rostov pe Don, două în Briansk, în timpul unor „marșuri de solidaritate”. În orașe precum Ecaterinburg, Vladivostok și Krasnodar au fost, de asemenea, proteste, mai puțin numeroase. La Ecaterinburg s-au adunat sute de manifestanți care au strigat „Jos cu țarul!”

În centrul Moscovei au ajuns mai multe persoane după mitingul de protest care s-a încheiat la ora 16.30, ora locală. Unul din organizatorii protestului a fost reținut de poliție, după ce i-a îndemnat manifestanți să facă o plimbare în cursul serii prin fața administrației prezidențiale.​

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG