Linkuri accesibilitate

Peste 300 de cazuri de coronavirus la un centru de recuperare din Suceava


DSP Suceava
DSP Suceava

Un nou focar de infectare cu coronavirus a fost înregistrat la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din judeţul Suceava.

Autoritățile au anunțat marţi că 242 de persoane internate în Centrul Sasca Mică au fost depistate cu coronavirus. De asemenea, 59 de angajaţi din cei 86 ai centrului au fost şi ei infectaţi.

„Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
-Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
-Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv",
a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

  • Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
  • Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
  • Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
  • Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
  • Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
  • Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Suceava este deja primul focar de infecție cu coronavirus a țării, focar care s-a dezvoltat în jurul Spitalului Județean de Urgență din municipiu. Conform bilanțului oficial de luni, 20 aprilie, în județul Suceava au fost înregistrate 2.115 de cazuri de infectare.

XS
SM
MD
LG