Linkuri accesibilitate

Petiție online pentru demisia lui Teodor Meleșcanu, cu peste 72.000 de semnături


Petiția Declic prin care este cerută demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, a trecut de peste 72.000 de semnături, au anunțat inițiatorii.

„Noi, semnatarii petiției și români cu drept de vot, îi cerem demisia lui Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe și responsabil pentru organizarea alegerilor în diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare și a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă dați demisia urgent, pentru că sunteți incompetent”, este textul petiției Declic.

Inițiatorii petiției amintesc și de faptul că, în 2014, când s-a întâmplat votul în diaspora s-a desfășurat în același condiții, iar românii din afara granițelor au stat la „cozi infernale”.

„Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veșnicul Teodor Meleșcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iar sunt cozi imense, că „totul e OK cu cele 441 de secții din diaspora””, mai este menționat în petiție.

Mii de români au stat la cozi uriașe duminică în principalele orașe din Europa, unii dintre ei nereușind să voteze, în ciuda faptului că au așteptat chiar și 10 ore. La închiderea urnelor, românii care nu au reușit să își exprime opțiunile electorale, și care strigau în fața secțiilor „Vrem să votăm”, au fost dispersați de forțele de ordine locale - cum a fost cazul la Haga sau la Torino.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG