Linkuri accesibilitate

Petre Roman și Mircea Coșea s-au înscris în partidul lui Ilan Laufer


Petre Roman, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul Revoluției

Platforma Social Liberală, partid înființat de foștii PSD-iști Ilan Laufer și Alexandru Coita, s-a îmbogățit cu „două personalități marcante”: Petre Roman și Mircea Coșea. Aceștia au semnat adeziunea la ”cel mai ambițios start-up politic din Europa”, se spune în comunicatul de presă al PSL. Anunțul oficial va fi făcut cu ocazia Conferinței Naționale de mâine, 9 februarie, care va avea loc la Poiana Brașov.

”Echipei Platformei Social Liberale (PSL) i se alătură două personalități marcante. Petre Roman, fost prim-ministru al României, și Mircea Coșea, fost europarlamentar, doctor în economie și președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză Economică, au devenit ambasadori pentru „România 10 în 10”, primul proiect de țară al ultimilor 15 ani, inițiat sub egida PSL.

Petre Roman va prezenta cu această ocazie Pactul național pentru dezvoltare sustenabilă și creștere a calității vieții „Evoluție ecologică prin revoluție tehnologică,” care cuprinde o viziune privind modernizarea României și crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea economiei verzi. Semnatarii Pactului, Petre Roman, Ilan Laufer și Alexandru Coita au agreat în cadrul documentului (foto) un plan de măsuri care va transforma România într-un lider la nivel european în domeniul sustenabilității”, se precizează în comunicatul de presă.

Mircea Coșea va coordona proiectul care va asigura un salariu minim de 1000 de euro și dublarea tuturor veniturilor românilor într-un interval de maxim 10 ani (foto).

Venituri duble pentru români este o inițiativă ambițioasă, dar posibilă. În cel mult 10 ani, românii pot atinge același nivel de trai ca în Spania și Italia. Mă bucur să mă alătur acestei echipe politice puternice pentru ca împreună să atingem un obiectiv esențial pentru români”, a spus Mircea Coșea.

Iulian Laufer a demisionat anul trecut din PSD, susținând că partidul nu se reformează și că este condus de un ”Comitet executiv paralel”. Anterior a fost consilier onorific al Vioricăi Dăncilă și a fost propus pentru postul de ministru al Dezvoltării, dar a fost refuzat de președintele Iohannis. În replică, Laufer l-a acuzat pe președinte de antisemitism. Asociația evreilor din Arad și directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian au luat însă atitudine față de declarațiile lui Laufer.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG