Linkuri accesibilitate

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin COVID în Europa ca să-și maximizeze producția


Doze de vaccin anti-Covid Pfizer-BioNTech
Doze de vaccin anti-Covid Pfizer-BioNTech

Pfizer își va reduce temporar livrările de vaccin anti-Covid în Europa, ca să-și poată îmbunătăți capacitatea de producție, au declarat vineri compania și Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), transmite Reuters.

„Am primit acest mesaj astăzi cu puțin înainte de ora 10:00 (09:00 GMT). Ne așteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna 3 (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze ”, a spus FHI într-un comunicat.

Reducerea livrărilor se datorează faptului că Pfizer limitează producția, astfel încât să poată actualiza capacitatea de producție la 2 miliarde de doze de vaccin pe an, de la 1,3 miliarde cât are în prezent, a spus FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate țările europene”, a spus FHI.

„Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producție din nou.”

Pfizer a spus că trebuie să aducă modificări procesului de producție, care vor necesita aprobări de reglementare suplimentare.

„Deși acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor de la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, în final va oferi o creștere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienți la sfârșitul lunii februarie și martie”, a spus Pfizer într-un comunicat.

Norvegia, fără să facă parte din UE, primește acces la vaccinurile obținute de blocul european datorită Suediei, un membru al UE care va cumpăra mai mult decât are nevoie și le va vinde Norvegiei.

Institutul a declarat că nu vor exista întârzieri în implementarea vaccinurilor către norvegieni, deoarece a făcut rezerve de vaccin în Norvegia de la primele livrări.

Multe țări din UE spun că primesc provizii mai mici decât se așteptau de vaccinuri COVID-19 și se plâng de incertitudinea cu privire la livrările viitoare, au declarat oficialii UE pentru Reuters.

XS
SM
MD
LG