Linkuri accesibilitate

Piața Victoriei | Protest împotriva premierului Florin Cîțu


Piața Victoriei | Protest împotriva premierului Florin Cîțu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00

Mai multe persoane au protestat sâmbătă seară în Piața Victoriei din București față de decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Justiției.

Tensiunile din coaliția la putere s-au reflectat și în stradă. În fața clădirii Guvernului, aproximativ 100 de protestatari au solicitat plecarea din funcție a premierului Florin Cîțu.

Unii dintre participanții la miting l-au acuzat pe prim-ministrul Florin Cîțu de tendințe autoritare.

Lista reproșurilor la adresa premierului a inclus și adoptarea pe repede înainte a progamului „Anghel Saligny”, devenit măr al discordiei în coaliție, dar și lipsa reformelor promise în sistemul de justiție.

Pe una dintre pancarte scria cu majuscule: „Elefanții lui Dragnea tropăie la Cotroceni. Justiția e la pământ. Iohannis doarme, tace și se complace” sub care era inscripționat haștagul #Rezist.

Unul dintre protestatari a detaliat pentru Europa Liberă rațiunea prezenței protestatarilor în stradă:

„Noi le-am acordat votul anul trecut. Dânșii, cei din coaliție nu au înțeles că nu mai e campanie electorală, că a fost anul trecut și trebuie să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru România, doar pentru România, nu doar pentru ei și pentru interesul lor. Și bănuiesc că PNL nu stă într-un singur om.”

Un altul a spus că dezaprobă „modalitatea asta de a lua o țară și o guvernare pe cont propriu, în interesul propriului partid”.

O protestatară s-a arătat indignată de preluarea numelui inginerului Saligny în denumirea programului de dezvoltare locală PNDL3 „Anghel Saligny”, după numele inginerului gălățean, unul din pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția de structuri metalice și de beton armat și întemeietor al școlii de inginerie din România.​

Iar altul a făcut legătura de continuitate a politicii PSD la nivelul PNL referindu-se la faptul că „după alegeri, PNL a preluat un număr foarte mare de primari PSD”, cărora le profită acum programul PNDL3, în valoare de 50 de miliarde de lei, adoptat vineri de premierul Florin Cîțu în ciuda opoziției USR PLUS.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG