Linkuri accesibilitate

Piața Reșița din Capitală, închisă pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid


Copil, într-o piață din România pe timpul pandemiei
Copil, într-o piață din România pe timpul pandemiei

Piața Reșița din București a fost închisă de autorități pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, ca urmare unui control efectuat în weekend. Mai exact, piața nu avea circuitele de intrare și ieșire, dezinfectant, iar angajații nu purtau măști și mănuși. În magazine a fost găsită carne expirată.

Primăria Sectorului 4 a retras autorizația de funcționare a Pieței Reșița, după un control efectuat sâmbătă, arată Mediafax.

Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică București au descoperit atunci că administratorii nu respectau „nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii COVID- 19”, transmite Primăria Sector 4.

În urma controlului s-a stabilit că:

  • Nu aveau stabilite circuitele de intrare și ieșire din complexul comercial
  • Nu aveau montate la vedere dispensarele cu dezinfectant
  • Nu aveau angajați care, la intrarea în piață, să poată măsura temperatura clienților
  • Angajații administrației pieței și comercianții nu purtau măști și mănuși
  • Piața nu era dotată cu pereți despărțitori între tarabe
  • La intrarea în toate magazinele din piață nu erau luate măsurile de distanțare socială.

Mai mult, la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de proveniență sau fără termen de valabilitate afișat, precum și legume și fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

În urma controlului, s-a constatat, de asemenea, că 5 societăți comerciale nu aveau acord de funcționare emis conform legii, drept pentru care a fost începută procedura de suspendare provizorie a activității acestor agenți comerciali.

Totodată, în incinta pieței au fost descoperite deficiențe și în privința menținerii curățeniei. Concret, spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună, deși acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieței.

Întrucât rezultatele controlului au scos în evidență un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea și chiar viața celor care își fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activității complexului comercial Piața Reșița.

Pentru neregulile mai sus-menționate, inspectorii de control au întocmit și un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei.

XS
SM
MD
LG