Linkuri accesibilitate

Șase piloți ucraineni au murit în circumstanțe necunoscute în Donețk


Piloții vor fi înmormântați pe 1 septembrie, potrivit unui purtătorului de cuvânt al armatei ucrainene.

Șase piloți ucraineni și-au pierdut viața pe 29 august în Donețk, în circumstanțe necunoscute.

Informația a fost publicată de publicația Ukrainska Pravda pe 30 august, citând purtătorul de cuvânt al brigăzii din care făceau parte piloții.

Cei șase piloți se aflau în două elicoptere Mi-8 ale Brigăzii a 18-a Separate de Aviație a Armatei care desfășurau sarcini militare în direcția Bahmutului. Cele două elicoptere au fost distruse complet și trupurile neînsuflețite ale piloților au fost găsite la fața locului.

Armata nu a dezvăluit public numele piloților căzuți la datorie, dar a precizat că erau cu toții ofițeri.

Biroul național de investigații al Ucrainei a deschis o anchetă privind incidentul.

Luptele intense din contraofensiva ucraineană din această vară s-au dus, în mare parte, în estul țării. Însă din pricina livrării încete a armelor promise de aliații vestici, ucrainenii au înaintat cu greu.

Spre deosebire de unitățile care luptă în sud, nou formate și multe dintre ele antrenate timp de luni întregi, mulți dintre luptătorii din jurul Bahmutului sunt întăriți prin luptele pe care le duc încă din iarnă.

Cu doar câteva zile înainte, pe 25 august, trei piloți și-au pierdut viața după ce cele două avioane L-39 pe care se antrenau s-au ciocnit.

Printre aceștia se număra și Andriy Pilshchykov, supranumit Juice. Pilotul în vârstă de 30 de ani era una dintre figurile centrale ale campaniei ucrainene pentru avioane F-16 și călătorise chiar și în SUA pentru a reprezenta cauza în fața politicienilor de la Washington.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG