Linkuri accesibilitate

Piloții ucraineni au început antrenamentul pe avioanele F-16. Va dura cel puțin șase luni


Avioane F-16 (imagine generică)

A început antrenamentul piloților ucraineni pentru a opera avioane de luptă americane F-16, dar va dura cel puțin șase luni sau poate mai mult, a declarat ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, după ce un oficial american spusese că F-16 vor fi transferate în Ucraina când piloții vor fi antrenați.

Reznikov a spus într-un interviu TV că șase luni de pregătire sunt considerate minime pentru piloți, dar nu se știe cât timp va dura pregătirea inginerilor și a mecanicilor.

Ucraina vrea avioane de război sofisticate fabricate în SUA, astfel încât să poată contracara superioritatea aeriană a Rusiei, ale cărei forțe au invadat țara în februarie 2022.

„Prin urmare, pentru a avea așteptări rezonabile, stabilește-ți în minte un minim de șase luni, dar nu fi dezamăgită dacă durează mai mult”, a spus el prezentatoarei Kanal 24, Andriana Kucher, care a distribuit interviul pe YouTube.

Un oficial american a declarat joi că Washingtonul a aprobat trimiterea de F-16 în Ucraina din Danemarca și Țările de Jos pentru a se apăra împotriva Rusiei, de îndată ce pregătirea piloților va fi gata.

Reznikov a spus că nu va oferi detalii despre unde și când are loc antrenamentul.

Acesta include pregătire tehnică lingvistică, deoarece nivelul de bază obișnuit de engleză s-a dovedit insuficient, a mai spus el.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG