Linkuri accesibilitate

Polițistul de frontieră diagnosticat cu coronavirus a fost în două cluburi. Plângere penală de la DSP


Cazul 32, un polițist de frontieră de 38 de ani, diagnosticat cu coronavirus pe 11 martie, după ce s-a întors dintr-o vizită la Varșovia, unde a fost plecat în interes de serviciu, a fost în două cluburi înainte de a fi diagnosticat, scrie Mediafax. El va face obiectul unei plângeri penale a DSP Iași, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției.

Acesta era în autoizolare de pe data de 9 martie, după ce a aflat că o persoană cu care a intrat în contact la Varșovia, unde era plecat în interes de seviciu, a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus.

Sâmbătă, bărbatul a participat la două petreceri, în două cluburi din Iași, scrie sursa citată.

Atât în cazul său, cât și în cazul bărbatului de 42 de ani din Iași confirmat cu COVID19 anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

„Practic se stabileşte traseul pe care aceştia l-au avut de la momentul intrării în ţară şi până când au fost internați la Spitalul de Boli Infecţioase. Se aplică măsurile specifice. Au existat nişte inadvertenţe între declaraţiile primite la începutul anchetei epidemiologice şi declaraţiile ulterioare care au perturbat oarecum cursul acestei anchete. În acest sens, la compartimentul juridic al DSP Iaşi se fundamentează o plângere penală în acest sens”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.

Ambele cluburi în care bărbatul și-a petrecut seara de sâmbătă au anunțat pe paginile lor de Facebook că își suspendă toate activitățile.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG