Linkuri accesibilitate

Plata taxelor pentru mașini și clădiri se amână până la 30 iunie


Florin Cîțu

Guvernul a amânat cu trei luni termenul limită pentru plata impozitului pe teren, clădiri și mașini, de la 31 martie la 30 iunie, a anunțat Florin Cîțu, după ce ieri și-a depus mandatul de premier desemnat. Modificările urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgență în prima ședință de guvern. Aceasta după ce va fi votat un guvern în deplinătatea atribuțiilor. În acest moment, guvernul interimar Orban nu poate da OUG-uri.

Deocamdată, unele agenții de taxe locale și-au suspendat programul cu publicul pe fondul epidemiei de coronavirus, dar aceste taxe pot fi plătite și online.

Mesaj important pentru toti contribuabilii! Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, in contextul riscului de raspandire a epidemiei cu COVID-19, se proroga primul termen de plata a impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achita integral, pana la 30 iunie 2020, impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de Consiliul Local. Aceste modificari urmeaza sa fie reglementate prin ordonanta de urgenta in prima sedinta de guvern", a scris ministrul interimar al Finantelor pe Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG