Linkuri accesibilitate

Pleacă la promulgare legea prin care condamnații pentru corupție își pierd pensiile speciale


Imagine din Parlamentul de la București

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede că nu vor putea beneficia de pensie specială persoanele condamnate definitiv pentru corupţie. Inițiativa legislativă aparține liberalilor și a fost aprobată în unanimitate de către deputați.

Proiectul de lege prevede interdicția de a lua pensie specială de serviciu și se aplică pentru: judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic şi consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminalişti, militarii, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari care au o condamnare definitivă pentru corupţie.

Categoriile enumerate sunt beneficiare ale pensiilor speciale. Dintre acestea, pensiile speciale ajung în volumul cel mai mare foștilor angajați ai Poliției, Armatei, Jandarmeriei, precum și cei ai serviciilor de informații.

În România există o dezbatere aprinsă pe tema desființării pensiilor speciale sau a impozitării masive a acestora, nu însă pentru cele ale polițiștilor, militarilor și ale jandarmilor.

Legea adoptată astăzi urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG