Primele plecări din Palatul Victoria sunt ale foștilor colaboratori ai Vioricăi Dăncilă, care au funcționat la cancelarie sau în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În Monitorul Oficial au început să fie publicate demisiile sau demiterile, după caz.
Primul pe listă a fost Costin Mihalache, șeful cancelariei Vioricăi Dăncilă, care fusese numit în acest post la 1 martie, odată cu răcirea relațiilor dintre fostul premier și fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Despre Costin Mihalache, Europa Liberă a scris că se afla în cercul extrem de restrâns de decizie, cu o influență puternică asupra acesteia. Backgroundul acestuia arăta o poziție constantă de promovare a relațiilor cu R.P Chineză, un promotor al afacerilor cu această țară. Mihalache a avut funcții mai puțin vizibile în instituții publice care se ocupă de infrastructură, în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare.
Ionel Dancă îi ia locul, va avea rang de ministru și va gestiona agenda premierului. O poziție de mare influență, pe care fostul jurnalist de la Trustul Realitatea, în epoca S.O.Vântu, a câștigat-o de doar trei ani, când a fost numit de Ludovic Orban purtător de cuvânt al PNL. Dancă a mai fost șef de cabinet și al ministrului Costin Borc în Guvernul Cioloș.
Și fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase, Mihnea, a fost elibrat din funcție, la cerere. Mihnea Năstase era consilier onorific, la 26 de ani, al Vioricăi Dăncilă pentru parteneriate strategice, un post pentru care avea ca experiență o slujbă de consilier al europarlamentarului Cătălin Ivan, pe vremea când făcea parte din PSD.
De asememea, și Tudor Buzatu, fiul unuia dintre cei mai influenți baroni ai PSD, a fost eliberat din funcția de consilier în aparatul de lucru al premierului Dăncilă. Au mai plecat medicul Florian Popa, un fost parlamentar PSD care era membru al cancelariei Vioricăi Dăncilă sau Liana Andreea Negoiță, o apropiată a fostului vicepremier Mihai Fifor.
Facebook Forum