Linkuri accesibilitate

Ploile fac ravagii în țară: Decese, persoane izolate și daune în urma viiturilor


Râul Oituz pe 19 iunie (Administrația Națională Apele Române).

Ciclonul din Marea Neagră face ravagii în țară. Vineri și sâmbătă, după săptămâni de ploi, ciclonul a adus furtuni și a provocat viituri. Mai multe orașe din țară au fost inundate, precum și numeroase comune. Inundațiile au ajuns și la București, în zona estică a capitalei.

De sâmbătă dimineața, șapte persoane, printre care o bătrână și un bebeluș, au rămas izolate în jud. Neamț după ce viiturile au rupt podețul de lemn de peste pârâu care lega casa de drum.

Râul Oituz a ieșit din matcă și a dat peste cap un concurs off-road din județul Bacău și a luat prin surprindere câțiva dintre concurenți. Conform Federației Române de Automobilism Sportiv, pilotul Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape. Echipajele ISU de la fața locului au încercat să îl salveze, însă trupul lui Cernea a fost găsit neînsuflețit.

În jud. Neamț, un bătrân și-a pierdut viața după ce a fost luat de ape. Misiunile ISU Neamț au intervenit în mai multe locații pentru a evacua apa și degajarea celor surprinși de viituri.

În localitatea Nereju din jud. Vrancea, 12 persoane au rămas blocate din cauza viiturilor de vineri. Un salvamontist a reușit să ajungă la ei, sâmbăta, printr-o tiroliană provizorie.

În jud. Vrancea, DJ 204 D este încă impracticabil în dimineața de duminică din cauza ridicării nivelului apei de pe râul Putna. Plouă torențial pe arterele rutiere A1, A1, A3, A4, DN1 și DN7.

Meteorologii au emis avertizări de cod roșu de ploi și pentru localități din județele Galați și Brăila.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG