Linkuri accesibilitate

PLUS a decis să organizeze congresul de fuziune cu USR în iulie


Dacian Cioloș și Dan Barna
Dacian Cioloș și Dan Barna

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național de sâmbătă, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an.

„Decizia luată de PLUS cu privire la propunerea de fuziune cu USR, în cadrul ședinței de Consiliu Național de sâmbătă, 8 februarie, este următoarea: Consiliul Național PLUS acordă Biroului Național al partidului un mandat pentru a începe discuția despre fuziune, cu 2 obiective - (1) elaborarea condițiilor de fuziune, respectiv (2) organizarea unui congres în iulie 2020”, arată reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș, într-un anunț de presă difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

În același timp. 91% dintre membrii USR au votat la referendum pentru poziționarea doctrinară ca partid de centru dreapta.

Într-un comunicat de presă, USR anunță că 11.047 de membri, adică 91,25% din voturi, au fost în favoarea clarificării doctrinare de centru- dreapta. Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezența la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%.

Referendumul a fost convocat la inițiativa președintelui USR Dan Barna și a s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile, începând din 1 februarie.

La finalul Comitetului politic al USR și Consiliului Național al PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună, de la ora 18.00 la Parlament, în care vor prezenta concluziile discuțiilor cu liderii USR și PLUS din toată țara.

XS
SM
MD
LG