Linkuri accesibilitate

PLUS a decis să organizeze congresul de fuziune cu USR în iulie


Dacian Cioloș și Dan Barna

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național de sâmbătă, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an.

„Decizia luată de PLUS cu privire la propunerea de fuziune cu USR, în cadrul ședinței de Consiliu Național de sâmbătă, 8 februarie, este următoarea: Consiliul Național PLUS acordă Biroului Național al partidului un mandat pentru a începe discuția despre fuziune, cu 2 obiective - (1) elaborarea condițiilor de fuziune, respectiv (2) organizarea unui congres în iulie 2020”, arată reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș, într-un anunț de presă difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

În același timp. 91% dintre membrii USR au votat la referendum pentru poziționarea doctrinară ca partid de centru dreapta.

Într-un comunicat de presă, USR anunță că 11.047 de membri, adică 91,25% din voturi, au fost în favoarea clarificării doctrinare de centru- dreapta. Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezența la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%.

Referendumul a fost convocat la inițiativa președintelui USR Dan Barna și a s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile, începând din 1 februarie.

La finalul Comitetului politic al USR și Consiliului Național al PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună, de la ora 18.00 la Parlament, în care vor prezenta concluziile discuțiilor cu liderii USR și PLUS din toată țara.

Multimedia

Monumentul părinților fondatori UE, vandalizat de neonaziști
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:08 0:00
Mai mult
19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:39:57 0:00
1989
Latest episode
19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
1989
XS
SM
MD
LG