Linkuri accesibilitate

PMP cere comunicarea în timp real a cazurilor de coronavirus


Președintele PMP, Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a înaintat o solicitare către ministrul de Interne, Marcel Vela, prin care cere ca autoritățile să creeze un portal prin intermediul căruia să comunice în timp real și defalcat toate cazurile de infectare cu coronavirus, cât și decesele.

„I-am cerut astăzi domnului Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, să creeze urgent, prin Grupul de comunicare strategică, un portal pe care să fie afișate, în timp real, informații detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu Covid-19 și decedate – la nivel de județ, localitate, stradă sau cartier.

Cetățenii au dreptul să știe, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri și mai drastice de protecție.

Consider că, în aceste zile, transparența și informația transmisă în timp real și cu precizie poate ajuta la salvarea de vieți", a anunțat Tomac pe Facebook.

Reamintim că raportările se fac, în prezent, de către Grupul de Comunicare Strategică o singură dată pe zi la ora 13, doar la nivel național, pentru cazurile noi, persoanele în izolare sau în carantină.

Conform ultimul bilanț oficial, în România sunt confirmate 2.460, dintre care 34 sunt în stare gravă. Până în prezent, 85 de persoane și-au pierdut viață după ce au contractat noul coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG