Linkuri accesibilitate

PMP propune un guvern de uniune națională după retragerea lui Cîțu


Partidul Mișcarea Popularea își reia propunerea de realizare a unui guvern de uniune națională și după retragerea lui Florin Cîțu, care și-a depus mandatul de premier desemnat la Cotroceni, joi, cu puțin înainte de votul de învestitură din parlament.

„PNL trebuie să se trezească la realitate. Avem datoria să punem capăt oricărei aventuri politice chiar acum. România nu poate rămâne în zona de incertitudine politică în contextul crizei de sănătate publică şi a problemelor economice extrem de grave generate de aceasta. Trebuie să avem un nou Guvern – azi, mâine, până cel târziu la sfârşitul săptămânii. PMP a propus încă dinainte de desemnarea lui Florin Cîţu un Guvern de uniune naţională sau măcar un Executiv PNL – PMP – USR pentru gestionarea treburilor curente ale ţării până la alegerile la termen. Şeful statului ar fi trebuit să asculte aceste propuneri. Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, ar trebui să dea curs recomandărilor noastre”, a scris președintele PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, și-a depus mandatul înainte de votul de învestitură din Parlament.

Apărută inițial pe surse, informația a fost anunțată oficial chiar de Administrația Prezidențială.

În aceste condiții, votul în parlament nu va mai avea loc iar președintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări la Cotroceni.

Președintele a anunțat că va face o declarație de presă în cursul acestei seri.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat remis presei de Administrația Prezidențială.

XS
SM
MD
LG