Linkuri accesibilitate

PNL și USR-PLUS s-au înțeles - Nicușor Dan candidează la primăria Capitalei, câte trei sectoare pentru fiecare parte, fără PMP


În imagine, Vlad Voiculescu (stânga), ar urma să fie viceprimar al Capitalei dacă va învinge alianța PNL-USR, Nicușor Dan va fi candidat la Primăria Capitalei, iar Ciprian Ciucu (dreapta), candidat la primăria sectorului VI

Liberalii au convenit cu USR-PLUS o listă de candidați care exclude, la solicitarea USR și susținerea candidaților PMP, care va avea ca efect intrarea în cursă a lui Traian Băsescu. Soarta primăriei de București va depinde, astfel, de prezența la vot, în condițiile în care dreapta va fi scindată.

Negocierile PNL și USR, care au fost conduse de liderii celor două formațiuni, Ludovic Orban și Dan Barna, au parafat

  1. candidat unic la Primăria Capitalei
  2. candidați unici la primăriile de sector (trei PNL, doi USR, unul PLUS)
  3. liste separate de consilieri

USR-PLUS intră în cursa localelor cu candidați la sectoarele 1, 2 și 4, respectiv Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru. PNL atacă sectoarele 3, 5 și 6, avându-i drept candidați pe Ciprian Ciucu, la 6, și Cristian Băcanu la 5 și Adrian Moraru la 3.

Viceprimar din partea USR-PLUS la Capitală va fi Vlad Voiculescu, dacă alianța va câștiga majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Viceprimarii nu se alegprin vot direct, al cetățenilor, ci prin negocieri ale partidelor, după algoritmul pe care îl va impune rezultatul votului.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG