Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu depune la Parlament lista noului Cabinet și programul de guvernare. PNL validează candidatura lui Nicușor Dan


Florin Cîțu solicită Parlamentului supunerea la vot a Cabinetului său, declarând că va negocia o nouă majoritate în Parlament și că speră ca PSD să nu boicoteze procedura.
Florin Cîțu solicită Parlamentului supunerea la vot a Cabinetului său, declarând că va negocia o nouă majoritate în Parlament și că speră ca PSD să nu boicoteze procedura.

Florin Cîțu depune astăzi la Parlament lista noului guvern și programul de guvernare, care au fost validate de Biroul Executiv al PNL.

Florin Cîțu a anunțat că a format o echipă de negociere, care, începând de luni, va căuta o nouă majoritate parlamentară.

Ludovic Orban a declarat că alegerile anticipate vor depinde de poziționarea parlamentarilor în timpul negocierilor. „Noi ne ducem la negocieri în încercarea de a forma o majoritate”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, care asigură și interimatul funcției de premier până la instalarea unui nou Cabinet.

Este al doilea guvern pe care îl propun liberalii după căderea Cabinetului Orban, după ce precedenta propunere nu a fost supusă la vot în Parlament în termenul de 15 zile, prevăzut de regulamentul ședințelor comune ale celor două camere.

Ludovic Orban și-a depus mandatul după ce procedura acordare a încrederii Guvernului a fost suspendată de PSD, ca și după decizia Curții Constituționale, care a considerat că un premier desemnat trebuie să caute o majoritate parlamentară în Parlament.

Florin Cîțu a declarat că va negocia obținerea unei majorități parlamentare, însă este neclar în acest moment ce șanse sunt ca un un guvern nou să primească girul Parlamentului. Nu e clar nici dacă noua propunere de guvern va fi respinsă, caz în care se poate spune că ne aflăm încă în interiorul procedurii pentru alegeri anticipate, care spune că Parlamentul se dizolvă dacă nu este acordată încrederea a două guverne în termen de 60 de zile de la prima solicitare.

PSD nu dorește alegeri anticipate, în acest caz, dacă social-democrații vor vota Cabinetul Cîțu, instalarea unui nou guvern va închide procedura pentru alegeri anticipate.

La aceeași ședință a conducerii PNL a fost prezent și Nicușor Dan, care a fost votat în unanimitate drept candidat la primăria București ca independent.

Nicușor Dan a spus că PNL are cei mai buni primari din România, iar experiența unei colaborări oferă ocazia schimbării administrației din București, la alegrile locale din iunie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG