Linkuri accesibilitate

PNL l-a exclus pe primarul care și-a filmat fiica în timp ce o umilea


Romania Traian Ogâgău Mayor Sângeorz Băi

UPDATE - Inspectoratul de Poliție Județean s-a autosesizat și face cercetări in rem, adică nu cercetează persoane, ci fapte. De asemenea, înregistrarea a ajuns și la Direcția de protecție a copilului, a confirmat pentru presa locală directorul instituției, Crina Andreica. În cursul zilei de ieri a avut loc și o întâlnire cu fetița abuzată și cu mama ei, urmând ca fetița să primească consiliere psihologică. Într-o postare făcută în urmă cu câteva ore mama fetiței, divorțată de tatăl ei, spune că fiica ei nu este afectată și că tatăl ei este un părinte iubitor.

***

Conducerea PNL Bistrița-Năsăud l-a exclus din partid pe primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, după ce o filmare făcută de el - cu fiica lui, aflată la vârsta prepubertății, la perete în pielea goală și cu mâinile ridicate, pusă să promită că nu va mai fi obraznică și „fițoasă” și să repete după el o serie de autosancțiuni - s-a viralizat, generând un val de indignare publică.

De asemenea, PNL i-a retras și dreptul de a mai candida din partea partidului la localele din acest an.

„Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

„Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit. Partidul Național Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, se spune în comunicatul dat vineri de PNL și asumat de președintele organizației Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Primarul a reacționat chiar el pe pagina sa de Facebook, dând vina pe contracandidatul de la PSD și motivând că „viața personală este viață personală și nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii!”.

Joi seară, el a spus la o televiziune că e dreptul lui ca părinte să decidă cum să-și crească copilul și cum să-l „mustre”, folosind persoana întâi plural pentru a sugera astfel că ar fi o regulă recunoscută și acceptată de toată lumea.

„Îi iubim când ne fac bucurii dar și când mai greșesc, însă nimeni, dar nimeni nu se poate băga în viața nimănui să ne spună cum să îi creștem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greșesc.”

Or, tocmai că episodul în cauză a produs stupoare în spațiul public, majoritatea comentatorilor spunând că gravitatea faptei lui nu are nicio legătură cu campania electorală, așa cum, indignat, a spus Ogâgău într-un „comunicat oficial (sic!)” video, în care s-a plâns că i-ar fost afectată imaginea fetiței sale din cauza campaniei electorale.

„COMUNICAT OFICIAL referitor la prejudiciul de imagine adus fetiței mele Traiana de către PSD în plină campanie electorală!
Viața personală este viață personală și nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii!
Defapt ce să ne mai mire, ați dat foc la biserici ca să câștigați alegeri!”, este textul cu care primarul și-a însoțit comunicatul „oficial” video.

Între timp, inclusiv mama fetiței, de care Ogâgău este despărțit, a apărut cu o postare pe Facebook, preluată de fostul soț în care îi ia apărarea acestuia și spune despre el că este, de fapt, un tată iubitor, arătându-se îngrijorată de consecințele asupra candidaturii sale la consiliul local.

Cotidianul Adevărul relatează despre o altă înregistrare, audio, în care primarul își terorizează întreaga familie, într-un episod terifiant în care copiii țipă îngroziți că le agresează mama și se liniștesc unul pe altul să tacă pentru a nu fi și ei bătuți.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG